10 tipů na dárky pro cestovatele

Zase máte hrůzu z toho, co vymyslet pod stromeček pro náruživé cestovatele mezi svými příbuznými a kamarády? Nebo nevíte, o co si máte jako napsat Ježíškovi?

Inspirujte se mými tipy na legrační i praktické dárky v různých cenových kategoriích. Většina se dá koupit v Čechách, mnohé jsou dokonce přímo tady vyrobené - a i ty, které se objednávají ze zahraničí, by to k nám měly do Vánoc krásně stihnout.

1. Stírací mapa se stovkou míst, která byste měli mít v plánu navštívit.

Foto: Gift Republic

2. Zubní kartáček, který nepotřebuje pastu na zuby ani vodu. Na každodenní čištění to asi nebude, ale jako nouzovka na cesty ideální. Navíc je k němu i praktická krabička.

Foto: Harvey Nichols

3. Cestovatelský deník Vianoto
Sympatický deník na organizování krátkých i delších cest s dostatečným prostorem na zápisky i fotografie. Vše je v češtině a zásilka dorazí zabalená tak krásně, že vám ji bude líto rozbalovat (ale rozhodně to udělejte, protože nepoužívat tento deník by byla škoda).
Foto: Vianoto


4. Víceúčelová propiska
Všichni víme, že tužka je jednou z nezbytností pro cestovatele - ovšem tento model s pravítkem, vodováhou a dvěma šroubováky je naprosto luxusní!
Foto: Bestdarky.cz


5. Ponožky Noos Concept
Nejsou ponožky jako ponožky - tyto z jačí příze z Mongolska potěší srdce nejednoho zimomřivého cestovatele.
Foto: Noos Concept



6. Merino svetr Woolife
Oblečení z merina je mezi cestovateli nesmírně oblíbené, protože je lehké, prodyšné a teplé tak akorát. Dá nosit opakovaně bez praní, stačí jen vyvětrat. A tento svetr? Poté, co jsem ho viděla na vlastní oči v jedné z vitrín v pasáži ČNB v Praze, připsala jsem si ho okamžitě na svůj wishlist.


7. Metráž merino
Pro všechny, kdo si raději triko nebo mikinu z merina ušijí sami. Merino z Moraviatexu je veřejné tajemství všech českých amatérských švadlenek a i já ho mohu jen a jen doporučit. Prodává se na váhu, přičemž i z jednoho kila by se měly dát vyrobit alespoň dvě novinky do šatníku.
Foto: Moraviatex

8. USB nabíječka
Nabíječka s koncovkou pro USA, s adaptérem pro Evropu, Velkou Británii a Austrálii. Pro nabíjení dvou zařízení zároveň. Skladnější řešení snad ani neexistuje!
Foto: Pod7kilo

9. Taštička na kosmetiku
Jestli se už nemůžete dívat na to, jak vaši blízcí pořád používají na tekutou kosmetiku pytlíky do mrazáku, taštička na opakované použití je to pravé řešení.
Foto: Pod7kilo
10. Náramek
Kdo říká, že si minimalistický cestovatel nemůže potrpět na parádu - zvlášť když ta je takto motivační!
Foto: Klenoty Aurum


Toto není komerční sdělení. Přeloženo do normálního jazyka: nikdo mi nic nedal a nedá za to, že ten který výrobek zařadím do výběru nebo že se vy rozhodnete něco z toho zakoupit. 

Komentáře

Oblíbené články